اقعنگری یعنی فقط آن دیدگاههایی را در ذهن داشته باشیم که در تأییدشان حقایقی قوی و اثباتکننده وجود دارد.
زمانی که دربارهی روندهای جهانی، مثل درصد انسانهای فقیر جهان، سؤالات سادهای از ما میپرسند، بهشکلی نظاممند پاسخهای غلط میدهیم. پاسخهای غلطمان هم طوری است که میبینیم حتی انتخابهای شامپانزههایی که پاسخها را بهطور تصادفی حدس میزنند، از روزنامهنگاران، برندگان جوایز نوبل و بانکداران و سرمایهگذاران، به واقعیت نزدیکتر است.
در کتاب واقعنگری، هنس روسلینگ استاد سلامت بینالمللی و پدیدهی جهانی تِد، بههمراه دو همکارش آنا و اولا در مورد چرایی این اتفاق توضیحات بدیع و جسورانهای میدهند و به شرح ده غریزهای میپردازند که باعث انحراف دیدگاه ما میشود.
درنهایت معلوم میشود با وجود تمام عیبونقصها، وضع جهان از آنچه فکر میکنیم، بهتر است. اما وقتی بهجای داشتنِ دیدگاههای واقعیتمحور، همیشه نگران همهچیز هستیم، دیگر نمیتوانیم روی چیزهایی تمرکز کنیم که بهواقع تهدیدمان میکنند.
واقعنگری، الهامبخش و مکاشفهآمیز، سرشار از حکایتهای جالبتوجه و داستانهای اثرگذار است. این اثر بهواقع کتابی است بنیادین و متقاعدکننده که طرز نگرش شما به جهان را تغییر میدهد.
چرا هرگاه از شما درباره، میزان فقر و فلاکت در دنیا، میزان ثروت، رشد جمعیت، مرگ ومیر، تحصیلات، خشونت و محیط زیست و مباحثی اینچنینی سوال میشود، بدون این که فکر کنید جوابهایی میدهید که ناامیدکننده، منفی و بدبینانه است؟ اطلاعات خود را از کجا آوردهاید؟ جوابهایی نظیر این که فقر بیداد میکند، بیشتر مردم جهان امکانات تحصیلی مناسب ندارند، محیط زیست روبه نابودی است و… . چرا لحظهای با خود فکر نمیکنید که ممکن است پاسخهایی غیر از آنچه شما میگویید هم وجود داشته باشند؟
کتاب «واقعنگری» یکی از پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز و آمازون به قلم مشترک هانس روسلینگ، اولا روسلینگ و آنا روسلینگ رونلاند، درباره همین موضوع سخن میگوید. درباره ده دلیلی که به ما ثابت میکنند درباره جهان اشتباه فکر میکنیم. نویسندگان این اثر ده دلیل میآورند که اتفاقات هر روزه جهان از آن چه به نظر میرسند، بهترند. ده دلیلی که شاید در نگاه اول تعجببرانگیز و غیر قابل قبول به نظر برسند.
نویسندگان در این کتاب، جهانبینی بدبینانه را حاصل چند روش مختلف عملکرد مغز انسان میدانند و میگویند رسانهها، تبلیغات و اخبار جعلی کمترین تاثیر را دارند. آنها از ده غریزه منفیگرایانه حرف میزنند که عاملان اصلی تفکر تراژیک و منفی درباره دنیا هستند.
نویسندگان این اثر، ابزارهای تفکر به دور از منفینگذری را برای شما برمیشمارند. این ابزارها کمک خواهند کرد که تصویر واقعی و درستی از جهان داشته باشید، بر جهل خودخواسته غلبه کنید؛ بدون آن که نیاز داشته باشید تمام جزئیات را یاد بگیرید.
آنها از شما میخواهند دست از تفکر بیش از حد بدبینانه خود درباره دنیا و اتفاقات آن بردارید و جهانبینی مضطرب کننده و نادرست را دور کنید. کمی خوشبینانهتر به جهان نگاه کنیدو بخواهید که واقعیتها را بدون دخالت غرایز منفیگرایانه خود بفهمید.
هانس روسلینگ پزشک، پرفسور سلامت جهانی، مربی عمومی مشهور و مشاور سازمان سلامت جهانی و یونیسف بود و در تاسیس پزشکان بدون مرز در سوئد و بنیاد گپ مایندر نیز همکاری داشت.
اولا روسلینگ و آنا روسلینگ رونلاند نیز، پسر و عروس هانس و موسسان بنیاد گپ مایندر هستند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.