معرفی کتاب عین الوقایع اثر محمد یوسف ریاضی هروی
این مجموعه در سال ۱۳۴۸ بنیاد گرفت و تا سال ۱۳۵۸ چهار کتاب در آن انتشار یافت. اینک که دنباله کار گرفته می شود، یادآوری چند نکته در معرفی مجموعه ضرورت دارد.
تاریخ نگاری به روش علمی، وابستگی تام و تمامی دارد به استفاده از مدارک و مآخذ، تا حدی که از وجود آنها آگاهی هست. طبعا هر چه دوره مورد تحقیق به عصر ما نزدیکتر باشد، اسناد برای بررسی تاریخ آن روزگار بیشتر می توان یافت. خوشبختانه از دوره قاجار اسناد و مدارک و متون زیادی (خواه در سازمانهای عمومی و خواه در خاندانها) برجای مانده که مقداری از آنها درین سی چهل سال به چاپ رسیده است و بازمانده آنها هم باید بتدریج چاپ شود تا بتوان تاریخ دوره قاجاری را با سنجش و تحقیق انتقادی و دور از هر گونه تعصب و پیشداوری و دلبستگی و دلبخواهی و تفنن نوشت. پس برای رسیدن به مقصود راهی جزین نمی ماند که منابع و نصوص اسناد و کتابها در اختیار پژوهندگان تاریخ باشد.
این تمایل در سالهای اخیر بیشتر شده و کتابهای زیادی از رسته خاطرات و سفرنامه ها و مجموعه هایی از نامه ها (از هر قبیل) و فرمان و منشور به چاپ رسیده است. جزین، سازمانهای عمومی که اسناد قدیمی در اختیار دارند، خود….
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.