“از خط تا مثلث تعارض” اثری است به قلم “نیما قربانی” که در هفت فصل، مفهوم مثلث تعارض را به تصویر می کشد. این مفهوم که از روان درمانی پویشی که به صورت فشرده و در کوتاه مدت به نگارش درآمده، برخاسته است، قابلیت فهم عملی پیرامون مقوله ای همچون دفاع و اضطراب را در تئوری روانکاوی مهیا می کند. مفهوم مثلث تعارض که بر پایه ی مفهوم اضطراب علامتی زیگموند فروید دریافت شده، ابتدا توسط ایزرل و بعد از او به وسیله ی مالان، به صورت نظام مند، طبقه بندی شد. در واقع مثلث تعارض شیوه ی فرار انسان ها از حسی ناخوشایند، درد آور و تهدید کننده را در پاسخ به اتفاقات ناگوار، به تصویر می کشد.
احساساتی که ما به عنوان حس بنیادی در نظر می گیریم، به دلیل ضربه های روحی و روانی که در دوران کودکی به شخص وارد می شوند، با اضطراب هم سو می گردند. این اضطراب ها، سبب فعالسازی واکنش هایی در ذهن و رفتار می شوند که از آن ها با عنوان دفاع یاد می شود؛ مکانیسم های دفاعی، برخورد سازنده را با حقایق سنگین و درد آور زندگی غیرممکن می کنند. در صورت استفاده تکرار شونده و فاقد تناسب از این مکانیسم های دفاعی، مشکلات روانشناختی در انسان بروز پیدا می کند. تعارضی که به این شکل در رابطه های مختلف خود را نمایان می کند، به عنوان مثلث شخص، یعنی رابطه های مهم سابق، حال و رابطه ی درمانی شخص در نظر گرفته می شود.
“از خط تا مثلث تعارض” به قلم “نیما قربانی” طی هفت فصل، موضوعات فرار از واقعیت های درونی و بیرونی، دفاع های درون شخصی و بین شخصی، احساسات، اضطراب، هیجان های اساسی و تاثیرگذار بر سلامت و فرایند های نظم بخش را مورد بررسی قرار داده است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.