کتاب « باقیمانده ی تقسیم ناپذیر» ” درباره شلینگ و موضوعات مرتبط ” نوشته « اسلاوی ژیژک» توسط انتشارات ققنوس منتشر شده است.
وجه تمایز آثار بزرگ تفکر ماتریالیستی، از تا کاپیتال تا نوشتههای لاکان، شخصیت ناتمام آنهاست: آنها بارها و بارها به مشکل انتخابی خود میپردازند. پیشنویسهای ولتالتر شلینگ با تلاش مکررشان برای فرمولبندی «آغاز جهان»، یعنی گذر از تپش پیشا نمادین واقعیت به جهان لوگوس، به همین مجموعه تعلق دارند.
شلینگ، ایده آلیست آلمانی که مدت زیادی در سایه کانت و هگل ماند، اولین کسی بود که موتیف های پساایدئالیستی متناهی، احتمالی و موقتی را فرموله کرد. کار منحصربهفرد او نقد مارکس از ایدهآلیسم نظری، و همچنین مفهوم درست فرویدی انگیزه، از اجبار کورکورانه برای تکرار را اعلام میکند که هرگز نمیتوان آن را در رسانه ایدهآل زبان فروکش کرد.
باقیمانده تقسیم ناپذیر با بررسی دقیق دو اثری که جسارت نظری شلینگ در آنها به اوج خود رسیده است، آغاز میشود: مقالهاش درباره آزادی انسان و پیشنویسهایش درباره «عصر جهان». اسلاوی ژیژک پس از بازسازی خط استدلال خود، شلینگ را با هگل روبرو می کند و با پرتاب کردن نور شلینگی بر برخی «موضوعات مرتبط» به پایان می رسد: پیامدهای کامپیوتری شدن زندگی روزمره برای تجربه جنسی. بدبینی به عنوان شکل غالب ایدئولوژی امروزی؛ بن بست های معرفتی فیزیک کوانتومی.
اگرچه این کتاب مملو از نمونههایی از سیاست و فرهنگ عامه است اما نشان دهنده یک تغییر اساسی به سمت نگرانی سیستماتیک با سوالات اساسی فلسفه و ریشههای بحران است. جهان سرمایه داری متاخر ما، که حول معمای ذهنیت مدرن متمرکز شده است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.