درباره کتاب توهمات جمعی
میل به انطباق یکی از نیرومندترین تمایلات در یک جامعه است. تاد رز معتقد است که ما انسانها بهطور مداوم برخلاف منافع خود عمل میکنیم، زیرا مغزمان باورهای دیگران را اشتباه درک میکند. مجموعهای پیچیده از توهماتِ ناشی از تعصبِ انطباق، نحوهی نگرش ما به جهان اطراف را تحریف میکنند. از کمبود دستمال توالت در زمان همهگیری کرونا گرفته تا کلیههایی که به جای پیوند دور انداخته میشوند یا تفکیک نژادی و حضور زنان در سیاست. ما بهطور معمول از دیگران کپیبرداری میکنیم، در مورد آنچه باور داریم دروغ میگوییم، به قبایل و گروههای خود میچسبیم و سعی میکنیم دیگران را ساکت کنیم.
ما به قدری عمیق اجتماعی هستیم که وقتی با گروه ناسازگار باشیم و به عزتنفسمان آسیب دائمی وارد کنیم، از رفاه ما میکاهد و هرگز پتانسیل کامل خود را درک نمیکنیم. به همین دلیل است که ما اغلب دنبال تلههای آشنای پول، شهرت و موفقیت میرویم که باعث میشود حتی وقتی به آنها دست مییابیم احساس پوچی کنیم. به همین دلیل است که کورکورانه از دیدگاهی که لزوما به آن اعتقاد نداریم حمایت خواهیم کرد تا با گروه ترکیب شویم. ما خودمان را در زندانهایی به دام میاندازیم که خودمان ساختهایم که ما را از زندگی شاد و رضایتبخشی که تصور میکنیم باز میدارد.
چرا دروغها را باور میکنیم و به خودمان صدمه میزنیم؟
تاد رز فاش میکند که این پاسخ اساسا در دیانای ما نهفته است، مغز ما بیشتر از چیزی که تصور میکنیم از نظر اجتماعی وابسته است. بسیاری از ما ترجیح میدهیم کاملا با هنجارهای اجتماعی گروههای خود هماهنگ باشیم تا اینکه دربارهی عقایدمان صادق باشیم.
کتاب توهمات جمعی با کمک تحقیقات علمی، به ما نشان میدهد که کجا اشتباه میکنیم و چگونه میتوانیم در شکلگیری عقاید و ارزشگذاری حقیقت، درست عمل کنیم. رز توضیحی غیرشهودی و درعینحال قدرتمند ارائه میدهد که به کمک آن میتوانیم شکافهای موجود در استنتاج خود را پر کنیم، با وضوح بیشتری تصمیم بگیریم و به نتیجهی مطلوب برسیم.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.